In het AD van vandaag wordt uitgebreid aandacht besteed aan het afscheid van VVZA-spits Rick van der Ree. Hoewel de aanvaller slechts 26 jaar oud is stopt hij met voetbal. De spits die alleen genoegen neemt een moyenne van meer dan tien doelpunten per seizoen heeft nu tijd voor andere zaken.

We blikken terug op zijn carrière aan de hand van enkele artikelen en tweets:

Op zondag 11 juni 2011 verscheen een artikel in de Veenendaalse Courant met de volgende kop: “GVVV haalt met Rick van der Ree groot talent naar het Panhuis. De titel is veelzeggend. Van der Ree werd beschouwd als een toekomstige topamateur. In het artikel werd de keuze van GVVV voor van der Ree toegelicht: “De 20-jarige spits speelde dit seizoen voor het eerst in de senioren en deed dat uiterst succesvol. In het seizoen, waarin Roda’46 zaterdag kampioen werd van de tweede klasse zaterdag, was de spits achttien maal trefzeker en gaf het elf assists.
Ook de technische commissie is verheugd met het binnenhalen van Rick van der Ree legt Wim van de Weerdhof uit.,,Hij is pas twintig jaar, een enorm talent. Ik ben blij dat hij nu officieel een blauwe is.” Dat de spits pas twintig jaar is, is voor Van de Weerdhof geen probleem. ,,Hij is goed genoeg voor dit niveau, anders hadden wij hem niet gehaald. Hij is een echte spits: doelgericht, snel, kan met links en rechts schieten en scoort eenvoudig.”

Rick van der Ree speelde ook bij SDC PUTTEN. Het eerste seizoen speelde hij alle wedstrijden in de hoofdmacht van de eersteklasser. Op de website voetbalnoord.nl staat een verslag van de wedstrijd tegen Go-Ahead Kampen: Zwaarbevochten overwinning SDC PUTTEN op Go-Ahead Kampen. SDC Putten heeft vanmiddag in Kampen een zwaar bevochten, maar terechte overwinning behaald op Go Ahead Kampen. De blauw-witten wonnen met 0-1, doelpuntenmaker Rick van der Ree. Kort voor de rust bereikte Klaas de Graaf met een inworp Rick van der Ree bij de eerste paal, deze kopte de bal goed door naar de bij de 2e paal vrijstaande Christian van de Kamp, Christian probeerde met een omhaal op doel te schieten, zijn schot belandde echter op de paal, de bal stuitte terug van de paal en nu was Rick van der Ree zeer attent, hij schoot de bal alsnog in het net 0-1.

Bij VVZA, waar het allemaal begon, debuteerde hij als zestienjarige in het eerste elftal. Na diverse omzwervingen keerde hij weer terug op het oude nest. Promoveren naar de tweede klasse zat er net niet in maar desondanks maakte de ploeg veel indruk. De tweets tonen aan dat hij niet alleen kan scoren maar ook de koning van de assist is.

66. SV Zeist – VVZA 0-2 door Tim Govers na prima voorwerk door Rick van der Ree

9. VVZA – Vriendenschaar 1-0 door Michael Bakkenes na assist van Rick van der Ree

18. vvza – roda46 2-0 na aangeven van Michael Bakkenes scoort Rick van der Ree zijn tweede 2-0

VVZA neemt afscheid van een veelzijdige spits. Hij is pas 26 dus wie weet komt hij nog terug op zijn besluit. De tijd zal het leren.