Zondag speelt Roda ’46 de laatste derby van dit seizoen tegen het Amersfoortse VVZA. De voorgaande derby’s tegen Quick en APWC werden met wisselend succes afgesloten. De eerste wedstrijd tussen Roda en VVZA eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Onregelmatig seizoen

De Amersfoorters draaien een onregelmatig seizoen dat met succes afgesloten kan worden. Met nog 3 wedstrijden te spelen staat VVZA op de 4e plaats met 1 punt achterstand op Saestum. VVZA heeft echter één wedstrijd minder gespeeld. De vooruitzichten op een nacompetitie plaats zien er goed uit.

De verwachting is dat VVZA, onder leiding van scheidend trainer Willem van ‘t Land, alles in het werk zal stellen om Roda een nederlaag toe te brengen. Bovendien scoren de Zeehelden makkelijk. Al 58 doelpunten noteerden de Amersfoorters met Michael Ouwerkerk en Florian Beltman als meest scorende spelers. VVZA incasseerde wel 37 tegendoelpunten en dat is net zoveel als Roda.

“Knallen”

Natuurlijk zijn er zondag kansen voor onze ploeg. Helaas is Mauro Miquel Paulo vanwege een blessure niet van de partij. Ook centrale verdediger Rico den Ouden ontbreekt zondag waarschijnlijk. Daar staat de terugkeer van Raymond van Kalleveen en Jordy Huurdeman weer tegenover.

Roda heeft zich deze competitie al veilig gespeeld en kan dus onbevangen de wedstrijd tegen VVZA tegemoet treden. Hopelijk “knallen” onze jongens er lekker tegenaan en maken er een aantrekkelijk duel van.

VVZA – Roda’46 wordt zondag in Amersfoort gespeeld en begint om 14.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter A. Oughris.

Tekst: Cees Leijenaar
Bron: Roda ’46