Aanstaande zondag staat de wedstrijd Vriendenschaar –Hooglanderveen weer op het voetbalmenu. En dan denkt ‘iedereen’ tegelijk aan die gedenkwaardige 7-1 overwinning van ons elftal op Hooglanderveen twee seizoenen geleden.

Het moet wel heel raar lopen, maar die 7-1 zit er dit keer echt niet in. In het seizoen 2015/16 veegde ons elftal bij de aanvang van de competitie Hooglanderveen heel royaal van het veld. Een lachtertje dat Hooglanderveen? Het tegendeel bleek. Want Hooglanderveen werd glansrijk kampioen en liet de concurrentie haar hielen zien. Hooglanderveen promoveerde rechtstreeks naar de tweede klasse. En het voelde zich thuis in het nieuwe milieu. Debuterend in de tweede klasse was een vijfde plaats in de eindrangschikking zonder meer verdienstelijk te noemen.

Ons eigen elftal had er een extra seizoen voor nodig om Hooglanderveen naar de tweede klasse te volgen. Afgelopen zondag was er een heroptreden van ons elftal in de tweede klasse. De laatste keer was alweer veertien seizoenen geleden! Ons elftal speelde verdienstelijk tegen Elinkwijk, had eigenlijk moeten winnen. Maar ons elftal liet de punten bij Elinkwijk. Achteraf bezien ontbrak het ons elftal waarschijnlijk aan ‘gogme’. Dat wil zeggen de brutaliteit om Elinkwijk bij enkele acties echt af te troeven. Elinkwijk zal dolblij geweest zijn met de punten. Afgaande op de wedstrijd tegen Vriendenschaar zien we in de ploeg uit ‘Zuilen’, geen kampioenskandidaat.

Hooglanderveen heeft er nu twee wedstrijden opzitten. Het begon de competitie met een 1-1 gelijk spel thuis tegen DCG uit Amsterdam. Om vervolgens met 2-3 thuis van Kampong te verliezen. Afgaande op de uitslagen een niet geheel overtuigende start van Hooglanderveen. Maar wie weet hoe goed DCG en Kampong zijn. Het moet allemaal nog blijken. De competitie is te vers om nu al conclusies te trekken.

Vast staat dat zondag zowel Vriendenschaar als Hooglanderveen de sterke behoefte zullen hebben om tegenover de nederlaag van vorige zondag een beter resultaat neer te zetten. Beide ploegen zullen voor de winst willen gaan; een gelijkspel is mogelijk te mager. We verwachten zondag daarom een spannende strijd, waarbij de ploegen niet veel voor elkaar zullen onder doen. Uiteraard hopen we dat ons eigen elftal aan het langste eind zal trekken.

Bron: Vriendenschaar