Na een “long and winding road”, Paul McCartney zag het in 1970 al aan komen en maakte er een prachtige song over. Is het vandaag een “all or nothing” match, het gevoel dat The Small Faces hadden in 1968 toen zij het alles of niets gevoel met een knoeperd van een hit bezongen. De club uit Amersfoort roept nog meer herinneringen bij me op. In de jaren zestig speelde Schoten in de 2e klasse en hadden we te maken met Amsvorde en Quick A. Leuke clubs en wij waren gelijkwaardige tegenstanders.

Vandaag, na zeer lange tijd, ontvangen we weer eens een vereniging uit het Amersfoortse en wel de Paars Wit Combinatie, zij zijn van harte welkom. Door beide teams is een identieke lange weg bewandeld, 26 competitiewedstrijden + vandaag de 4e wedstrijd in de nacompetitie. Onze eigen weg die kennen we wel: DCG winst, RODA’23 verlies en j.l. zondag winst bij VVW. APWC won van ZSGO/WMS (2-0), verloor (4-0) van PVCV uit Vleuten maar pakte de winst thuis tegen Texel ’94 (3-1). Opvallend is dat APWC in record tempo vanuit de 6e klasse oprukte naar de 3e klasse en hebben vandaag, net als wij, 50% kans om door te stoten naar de 2e klasse. Ze doen daar kennelijk iets heel goeds. Maar ook Schoten is goed bezig! Nog niet zo lang geleden speelde Schoten decennia lang voornamelijk in de comfortzone van de 4e klasse. Gelukkig net op tijd vond Schoten de weg omhoog, één klasse hoger, maar in het algemeen twee klassen beter voetbal. Nu de kans om het nog hoger op te proberen. De spelers geloven erin en de supporters niet minder. Zij waren in grote getale aanwezig in Amsterdam en Wervershoof en uiteraard bij alle thuiswedstrijden. Er is een sterke band ontstaan tussen spelers en toeschouwers. De club zit duidelijk in de lift en dat in een overvoerde voetbalstad met (te) veel clubs.

Haarlem Noord- Noord is niet het makkelijkste stadsdeel om een voetbalvereniging te laten groeien, maar toch lukt dit op bescheiden wijze en het zal nog beter gaan als de bereidheid toeneemt om de handen uit de mouwen te steken. Toon initiatief en pak aan! Geel Zwarte Leeuwen het was een lange weg, het is vandaag alles of niets. Maak ons “HAPPY”, Pharell Williams scoort met deze hit al sinds 2013. Zijn wij vandaag aan de beurt? Spelers, trainers, scheidsrechters en alle toeschouwers, moge het beste team winnen en geniet hoe dan ook. Maak er vooral een sportieve middag van binnen en buiten de lijnen!

Redactie: Pablo Ravestein
Tekst: Bert Buter en Frans Cleeren
Drukwerk: Jaap de Bok

SCHOTEN 1 (ZON) – APWC 1 (ZON)
zondag 24 juni 2018, 14:00 uur
Competitie

2e klasse/3e klasse Finale

SCHOTEN: winnaar KNVB Beker 1921
Speler seizoen 2017-2018 Robin de Ridder
Scheidsrechter: M. Krop – J. van Westen – R. ter Hoeve
Scheidsrechterbegeleider: Donald v.d. Eijkhof
Accommodatie

Sportpark Vergierdeweg
Vergierdeweg 265A 2026 BJ
Haarlem

Bron VV Schoten