Na een winterstop van ruim anderhalve maand (AH speelde haar laatste competitiewedstrijd op 2 december, thuis tegen de Meer) is de hervatting van de competitie aanstaande.

Niet dat de ploeg van trainer Hidden heeft stilgezeten, in tegendeel. Men speelde in de afgelopen anderhalve week 3 oefenwedstrijden waarvan de laatste de ploeg met een goed gevoel richting Amersfoort moet sturen.

Van de reserves van dorpsgenoot Zuidvogels, uitkomend in de reserve Hoofdklasse, werd afgelopen dinsdag met maar liefst 2-7 gewonnen!

De “stadsparkbespelers” willen uiteraard de goede lijn van de 1e competitiehelft doorzetten om zo bij te blijven in de race om de titel in 3C. Hiervoor zal winst op de ploeg van trainer Dennis Schoonderbeek dus een must zijn.

De ploeg uit Amersfoort degradeerde afgelopen seizoen uit de 2e klasse en bezet momenteel plek 9 met 13 punten uit 10 wedstrijden. Gezien de degradatie van afgelopen jaar zullen zij de 2e helft van de competitie sterker willen beginnen dan ze afgelopen jaar eindigde om zo een eventueel degradatiespook voor het 2e opvolgende jaar te ontlopen.

De laatste ontmoeting tussen beide ploegen dateert uit seizoen 2012/2013 toen er nog in de 2e klasse gestreden werd. In deze dubbele confrontatie bleek Nieuwland duidelijk een maatje te groot voor de Huizers.

Aan de bezoekers zaterdag om te laten zien dat het er dit seizoen anders voor staat.

De wedstrijd, op sportpark Nieuwland in Amersfoort, begint zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van arbiter Pijlman.

U bent er toch ook bij om de Huizers te steunen in hun strijd om de titel in de 3e klasse C?

Tot zaterdag dan!

Rob M.

Bron: AH ’78