Na een week zonder voetbal vanwege het bekerprogramma pakte de spelers van SVA op 18 november 2017 de draad weer op met de wedstrijd tegen VV de Posthoorn. Posthoorn was de laatste weken qua resultaten niet erg succesvol geweest.

De drie punten die de ploeg vergaard had waren tegen SV Eemnes geweest. SVA had destijds ook de ploeg uit Eemnes, met dezelfde cijfers, verslagen. Dus men kon vooraf wellicht stellen dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden kunnen zijn. SVA startte de wedstrijd goed. Na drie minuten vond Olaf Prins, via een gekraakt schot, Kylian Steenbeek. Kylian kon echter de bal niet voldoende onder controle krijgen om de doelman van Posthoorn te verschalken. Vier minuten later bediende Tim Prins zijn broer Olaf. Olaf schoot de bal echter in het zijnet van het doel. Posthoorn was hiermee wakker geschud en zorgde in de 14de minuut voor gevaar voor het doel van SVA. Een corner van Posthoorn werd half weggewerkt en werd uit de tweede lijn op het doel van de SVA geschoten. Doelman Robin Akeman wist met een goede redding de bal uit zijn doel te houden. In de 16de minuut kon de doelman van Posthoorn een verraderlijk schot van Kylian Steenbeek niet klemvast houden. Youri Kroon was het meest attent van allemaal prikte de bal in het doel van Posthoorn en zette de 1-0 op het scorebord. Het spel golfde hierna heen en weer in de overigens redelijk sportieve wedstrijd. Zo zag de doelman van Posthoorn zijn uittrap bijna over zijn collega doelman Akeman heen gaan. Akeman wist, gelukkig voor SVA, zijn vingers er nog tegenaan te krijgen waardoor de bal niet richting zijn doel ging. Aan de andere kant zette Leon Goudkuil middenvelder Kylian Steenbeek met een bal op maat voor de keeper van de Posthoorn. Kylian kon geen vervolg geven aan de kans die ontstond. Austerlitz verloor in de 25ste minuut Marvin Steenbeek die met een knieblessure van het veld moest. Zijn vervanger was Berry Goudkuil. Hierna waren er nog mogelijkheden voor Tim Prins, Youri Kroon en Jeroen Kammeraat. Alle drie de heren wisten de kansen niet te benutten. In de 40ste minuut was daar wel de tweede goal voor de SVA. Tim Prins speelde vanaf de rechterkant Olaf Prins aan die net buiten de zestienmeter schuin voor het doel stond. Olaf controleerde de bal en schoot de bal via de binnenkant van de verre paal in het doel van Posthoorn.

De SVA spelers dachten met een 2-0 voorsprong, zo vlak voor de rust, op rozen te zitten. Niets bleek minder waar. Eerst dook er een speler van Posthoorn op voor het doel van Akeman. Deze speler schoot in kansrijke positie de bal over het doel van de SVA. Vlak voor de rust was het wel raak voor Posthoorn. De linkshalf van de ploeg uit Amersfoort slalomde gelijk als de bekende Zweedse alpineskiër Ingemar Stenmark door de Austerlitzgelederen. Vijf spelers van SVA werden voorbij gegaan alsof ze er niet stonden. Tot overmaat van ramp zag een ieder dat deze speler ook nog een voorzet kon afleveren die bij de tweede paal binnen werd geschoten. Met een 2-1 voorsprong werd de rust in gegaan.

Na de thee was het spelbeeld hetzelfde als ervoor. Kansen over en weer voor beide teams. Jeroen Kammeraat zag zijn inzet 2 minuten na rust, in een één op één situatie met de doelman van de Posthoorn, gekeerd. In de counter moest Akeman van de SVA weer redding brengen op een inzet van Posthoorn. Posthoorn bleef sterk(er) aandringen en maakte het de Austerlitzverdediging lastig. Bij een aanval van Posthoorn maakt Menno Kroon een slippertje en gleed weg. Menno wist het echter goed te maken door er voor te zorgen dat de bal niet in het Austerlitzdoel geschoven kon worden door de spits van Posthoorn. In de 51ste minuut zette Youri Kroon met een perfecte steekbal Jeroen Kammeraat weer alleen voor de keeper. Jeroen wist de bal niet tussen de palen te mikken. In de 75ste minuut kwam de ploeg van Posthoorn met 10 man te staan. Een overtreding op Tim Prins werd door de goed leidende scheidsrechter bestraft met een rode kaart. Het devies was dat Austerlitz deze man-meersituatie nog moest gaan benutten en er voor te zorgen dat de 3-1 snel op het scorebord zou komen. Het bleek echter toch anders. Ondanks diverse pogingen van Austerlitz counterde Posthoorn (met 10 spelers) richting het doel van Austerlitz. De bal werd in de zestienmeter van Austerlitz gebracht en via een kluts en matig verdedigend werk belandde de bal voor het rechterbeen van de Posthoornspits. Die aarzelde niet, drukte af en zette daarmee de 2-2 op het scorebord. Austerlitz kwam nog goed weg. De 10 spelers van Posthoorn liepen na de 2-2 niet terug en gingen voor zowaar voor méér! Bij weer een uitval van Posthoorn, kort na de 2-2 wist de linkerspits van Posthoorn de bal niet genoeg te controleren om Austerlitz pijn te doen. Ook Austerlitz kreeg nog een grote mogelijkheid voor de winst. Youri Kroon zag echter zijn inzet niet beloond met een doelpunt. Posthoorn kwam nog, drie minuten voor tijd, met 9 spelers op het veld te staan. Dit vanwege een blessure en het feit dat ze niemand meer op de reservebank hadden zitten. De negen spelers van Posthoorn wisten het, overigens verdiende, punt tegen de elf van Austerlitz veilig te stellen en de stand op 2-2 te houden.

Bron: Austerlitz