Vanmiddag stond de topper tegen de ploeg uit Amersfoort op het programma. Een wedstrijd waar al lang en zeker na het verlies van vorige week van Quick naar uitgekeken werd. Bij een eventuele overwinning kon Saestum in verliespunten gelijk komen met hun tegenstander dus iedereen was gebaat bij een goede prestatie.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd nog 1 minuut stilte gehouden.

Ja, het bleek dat Saestum door het goede verdedigende werk van de gasten het probeerde op te lossen door het spelen van de lange bal om zo de verdediging van Quick te verrassen. Een spelletje waar de verdedigers van Quick wel raad mee wisten. Saestum moet gewoon zijn eigen spel spelen en zich niet laten verleiden door zich het spel op te laten dringen. Quick speelde zo op de counter, en daar zijn ze meester in met hun snelle buitenspelers en spits. Dat bleek dan ook in de 12e minuut door een zeer mooie pass vanuit het middenveld werd de snelle spits werd bereikt, die op een simpele manier onze sluitpost passeerde en zo de 0-1 op het scorebord bracht. Deze meevaller paste geheel in het spel van onze gasten. Ze lieten Saestum komen en probeerde zo via hun buitenspeler en spits het doel van Saestum te bereiken. Saestum creëerde toch wel wat mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren met als grootste mogelijkheid een schot binnenkant paal van Luuk, die helaas voor de thuisclub buiten bereik van de doelman weer het veld insloeg in plaats de richting van het net. De ruststand was bereikt en meer dan de 0-1 zat er verder niet in, in deze eerste 45 minuten.

De 2e helft werd aangevangen met een wissel Yoeri Pot voor Jim Kok op het middenveld. Voor Yoeri na zijn invalbeurt van vorige week weer een invalbeurt na een lange blessure weg. We hopen dat zijn optreden nu wat langer gaat duren. Na zo’n 7 minuten in de 2e helft kreeg Saestum de genadeklap. Een pass op de snelle buitenspeler, die vrij simpel zijn medespeler kon bereiken die geheel vrijstond en die eenvoudig de 0-2 op het scorebord kon zetten. Een zeer moeilijke opgave voor Saestum om deze achterstand in de komende 38 minuten te elimineren. Toch waren er diverse mogelijkheden om de aansluittreffer te scoren, maar het ontbrak de spitsten van Saestum deze middag aan de kracht en scherpte om de trekker over te halen. Dat Quick in de allerlaatste minuut nog de gelegenheid kreeg om de 0-3 te scoren is voor de statistieken.

Laten we de komende week de draad weer op pakken en a.s. zondag de wedstrijd tegen Vreeswijk positief afsluiten om in ieder geval de druk op Quick vast te houden en hiermee de 2e periode toch in ons voordeel te beslissen. De komende 3 weken spelen we alleen uitwedstrijden tegen Vreeswijk, Waterwijk en natuurlijk de zeer belangrijke wedstrijd tegen Zwaluwen Vooruit.

Bron: Saestum
Foto’s: Norbert Waalboer Fotografie