SOEST – Trainer René Ribberink was vooraf, tijdens en na de wedstrijd een tevreden mens. Zijn initiatief om te komen tot een Soester Elftal was in alle opzichten geslaagd. Een commissie, bestaande uit clubmensen van de vijf Soester verenigingen, ging een wedstrijd organiseren waarin de vijf clubs vertegenwoordigd zijn. Het werd meer dan een wedstrijd, het werd een evenement.

De omstandigheden op het veld van SO Soest waren perfect. De zon gaf de hagelwitte shirts van de Soesters en de kanariegele outfit van tegenstander Hooglanderveen de juiste schittering. 250 toeschouwers waren op de wedstrijd afgekomen.
Het Soester Elftal begon goed aan de wedstrijd. Een solide blok op het middenveld met Hidde Reitsma en Rayendall Bitorina zorgde voor stabiliteit. Binnen 10 minuten stond Het Soester Elftal op voorsprong. Een vloeiende aanval werd afgerond door Daniël Groen.

Hooglanderveen, voor de laatste keer gecoacht door voormalig SO Soest- en VVZ-trainer Karel Knaap, ging een tandje bijschakelen. De Soester verdediging, onder leiding van Timo Timmer en Sonny Ribberink, kwam onder druk. De gasten kwamen verdiend op gelijke hoogte. Doelman Daan van Vliet was kansloos bij een inzet bij de eerste paal. Vlak voor het rustsignaal werd uit een strafschop de 1-2 gescoord.

In de tweede helft speelden de Soesters het beter. Met Ruben de Goede kwam er een brok routine bij. De achterhoede met Gido de Hiep, Stefan Jak, Arjen Timmerman en Martijn Huiden gaf geen krimp. Keeper Barry Looysen hoefde nauwelijks in actie te komen en als hij dat moest doen dan deed de jonge doelman het goed.

Kortom: het zat wel goed met de Soesters. Kansen waren er op de gelijkmaker. Maar Ali Coban en Tristan Walet hadden geen geluk in de afronding. Het venijn zat in de staart. Tristan Walet kopte uit een voorzet de bal steenhard in het doel. De uitblinkende scheidsrechter Bram van den Boogaard floot kort daarna voor het einde. Een gelijkspel tegen een geroutineerde tweedeklasser was een feit.

René Ribberink genoot zichtbaar: “Als je nagaat dat wij twee keer met dit team getraind hebben en dan een resultaat behalen tegen een ingespeeld team, dan ben ik best trots. Maar wat ik vooral mooi vind dat is het plezier dat deze jongens zichtbaar hebben tijdens de wedstrijd. Ik heb er van genoten. Ook van de gehele voorbereiding die met een stel goede clubmensen tot stand is gekomen.”

In de kantine van SO Soest werd door Peter Beijer van de organisatiecommissie en aanvoerder Hidde Reitsma de loting verricht voor de locatie waar volgend jaar de wedstrijd van het Soester Elftal gespeeld gaat worden. SEC is in 2018 de gastheer. De eerste wedstrijd van het Soester Elftal lijkt de geboorte van een mooie traditie.

Opstelling: Daan van Vliet (VVZ’49), Eny Tammer (Vliegdorp), Sonny Ribberink (SEC), Timo Timmer (Hees), Max Wolfsen (SEC); Maurice van Agterveld (Hees), Rayendall Bitorina (SO Soest), Hidde Reitsma (VVZ’49), Tristan Walet (VVZ’49), Ali Coban (SO Soest), Daniël Groen (SEC)

Wissels in de tweede helft: Barry Looysen (Hees), Gido de Hiep (SO Soest), Stefan Jak (SEC), Martijn Huiden (Vliegdorp), Arjen Timmerman (Vliegdorp), Nick vd Munt (Hees), Ruben de Goede (VVZ’49)

10. 1-0 Daniël Groen
20. 1-1
38. 1-2
90. 2-2 Tristan Walet

Bron: SO Soest