Zaterdag neemt De Posthoorn het op tegen VOP. Op papier moeten de gasten winnen, zeker nu de thuisploeg wordt geteisterd door een aantal blessuregevallen en coach Wim de Haas moet puzzelen op zijn basisformatie. Bij een derby komen echter vaak extra krachten vrij en die komen De Posthoorn van pas.

VOP draait als een tierelier. De ploeg van Herman Verrips staat op een gedeelde tweede plaats met vijf punten achterstand op koploper FZO. Winst is noodzakelijk om het verschil met de lijstaanvoerder niet nog verder te laten oplopen. Wordt het een papieren overwinning voor VOP of kan de thuisploeg stunten?

Een dag later is het de beurt aan VVZA en Quick. Een stadsderby en tegelijk een topper. Quick staat tweede met 13 punten uit 6 wedstrijden. De thuisploeg heeft een punt minder en hoopt dichter in de buurt te komen van die andere Amersfoortse club: APWC. Voor de Keistad is het een enorme opsteker dat de derde klasse wordt gedomineerd door drie Amersfoortse clubs. Laten we hopen dat dit aan het einde van het seizoen nog het geval is.