Connect with us

Cobu Boys

Jeugdige kampioenen in het zonnetje gezet bij Sport Gala

jeugdige-kampioenen-in-het-zonnetje-gezet-bij-sport-gala

Afgelopen maandag werd in De Flint het Sport Gala Amersfoort georganiseerd. In de middageditie van dit gala werden talloze jeugdige sporters, die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hadden geleverd, in het zonnetje gezet. Omdat de Cobu Boys JO11-1 vorig seizoen Amersfoorts voetbalkampioen was geworden, werden de spelers (het huidige JO12-1), samen met coach en trainer Cor, uitgenodigd om bij het Sport Gala aanwezig te zijn.

Omdat het een gala was, moesten de heren natuurlijk strak in het pak. Kwam het even mooi uit dat we zo’n prachtig presentatiepak hebben. Hiermee maakten de boys natuurlijk een hele goede indruk.

Toch wel een beetje gespannen gingen de jongens de theaterzaal van de Flint in, want wat stond ze nou precies te wachten? Nou het werd een echt gala, gepresenteerd door Freestyle Football kampioen Jesse Marlet uit Amersfoort, die nog even een vette demo gaf, en NOS Sportjournaal presentator Jeroen Stomphorst. Al snel werden de eerste groepen sporters op het podium geroepen voor een huldiging door Loco-burgemeester Hans Buijtelaar. Tsjonge, Wat een sporttalent hebben we in Amersfoort, diverse Nederlands en zelfs Europees kampioenen waren aanwezig.

 Na nog enkele coole optredens van een hip hop dance groep en een acrobaten duo was het dan eindelijk de beurt aan de Amersfoortse voetbalkampioenen. Het duurde even voordat onze boys het door hadden, maar ook zij mochten het podium op om een prachtige oorkonde in ontvangst te nemen en een daverend applaus te krijgen.

Toen we na dit spektakel de zaal uitkwamen, realiseerden we ons dat de jongens helemaal geen medaille hadden gekregen en alle andere sporters wel. Bij navraag bleek dat de Amersfoortse voetbalkampioenen alleen een oorkonde krijgen (1 per team dus) en geen medaille. Onze Arne liet dat niet op zich zitten en wist bij presentator Jesse Marlet toch voor iedereen een medaille te regelen, zodat alle jongens gelukkig ook een persoonlijk aandenken hebben.

We besloten het nog even feestelijk af te sluiten met een drankje en een zakje chips, die overal klaar stonden. Omdat verder bijna iedereen al naar huis was werden we ook nog gedongen om alle mini -pizza’s, die door de catering werden geserveerd, op te eten. Dit laatste was dan voor de meeste jongens toch het hoogtepunt van de middag.

Zeer voldaan gingen we weer naar huis met een mooie medaille om onze nek en een prachtige oorkonde voor de Cobu Boys prijzenkast.

 

Het bericht Jeugdige kampioenen in het zonnetje gezet bij Sport Gala verscheen eerst op v.v. Cobu Boys Amersfoort.

Meer van Cobu Boys