Connect with us

Overig

HVC formeert nieuw bestuur na zeer succesvol AVK!

Met de woorden “Met HVC naar boven” maakte de nieuwe voorzitter van HVC het nieuws zelf wereldkundig!
De echte HVC kenners weten dat deze zorgvuldig gekozen woorden uit het aloude en befaamde clublied van HVC komen.

HVC kan dan ook met trots melden dat Leendert Veldmeijer is aangesteld als de nieuwe voorzitter van HVC. Met de steun van nieuw aangestelde bestuursleden heeft HVC nu een voltallig bestuur die samen het hart van HVC vormen en gaan werken aan de toekomst van HVC waar groei voorop staat.

“Maar nog even kort terug in de tijd…….”

Het is uiteraard geen geheim dat HVC uit een moeilijke periode komt. Niet alleen het leden aantal van zowel de jeugd als de senioren liep terug maar we zagen ook steeds minder bezoekers terug op de wedstrijddagen van HVC.

Tijdens deze periode kampte HVC ook nog met een bestuur die onderbezet was, kortom een lastige periode die gepaard ging met wat serieuze uitdagingen.
Hier bovenop was HVC aan de beurt om het Amersfoorts voetbalkampioenschap te organiseren. Dit is natuurlijk een ontzettende grote klus en niet makkelijk als je de kleinste club van Amersfoort bent.

Maar we mogen ontzettend trots zijn op de grote achterban van HVC gesteund door mensen die HVC een warm hart toedragen. Het AVK was dan ook een denderend succes waar nog lang over zal worden nagepraat. Waar een kleine club groot in kan zijn!
De toestroom en de inzet van de vrijwilligers gaf dan ook een dusdanig vertrouwen dat een vast groepje, die tijdens de voorbereiding van het AVK veelvuldig bij elkaar hebben gezeten, heeft besloten de schouders eronder te gaan zetten.

Uiteraard lag in deze periode alle aandacht bij de voorbereiding van het AVK maar het werd zelfs aangedurfd om verder te kijken dan het AVK. Want hoe gaan we als kleinste club van Amersfoort verder na het AVK? Hoe gaan we zorgen dat HVC, met toch wel de rijkste geschiedenis van alle Amersfoortse voetbalverenigingen, nog lang zal voortbestaan?

De eerste bouwstenen werden tijdens deze vergaderingen gelegd en na het AVK vonden de eerste brainstorm sessies plaats om te bekijken welke bestuursfuncties er ingevuld moesten gaan worden. Onofficieel en onderling werd er al gezegd “als de juiste mensen naar voren treden en plaats nemen in het bestuur dan ben ik ook bereid om die stap te nemen”.

Het duurde dan ook niet lang voordat HVC eruit was, de plannen werden in steen geschreven en gepresenteerd op de bijzondere algemene ledenvergadering en deze werden unaniem en direct geaccepteerd door de leden en achterban.

De vergadering werd afgesloten met een toost op het nieuwe bestuur! De lachende gezichten zeiden genoeg, iedereen heeft er weer zin in en gaat zijn schouders eronder zetten voor HVC.

Meer van Overig