Een jaar geleden heb ik een interview afgenomen met Jim Koller en Kian Hendriks toen spelend in respectievelijk Vitesse en Ajax 010 (nu 011). Langer geleden was ik op bezoek bij Marvin Renfurm (FC Utrecht), Kiyjano Hugo, (FC Utrecht) en Chahine van Bohemen. (Vitesse) Hoe zou het met deze drie kanjers gaan? Allemaal spelers met een Hoogland verleden, iets waar we met onze jeugdopleiding best trots op mogen zijn. We beginnen op Papendal waar Chahine met Vitesse 014 aantreed tegen Ajax 014. Ook wil ik eens gaan kijken hoe het nu gaat met Douwe Knevel een talentvolle keeper uit de Hoogland jeugdopleiding die na een jaar IJsselmeervogels (015) nu bezig is aan zijn eerste seizoen bij PEC Zwolle (016).

Hoe is het nu met Chahine van Bohemen?

Op zaterdag 03-03-2018 zit ik de auto bij Bob en Najat van Bohemen en natuurlijk diegene waar het om draait vandaag Chahine van Bohemen die via Vitesse 011,12 en 13 momenteel uitkomt in Vitesse 014. Bob mist nogal eens een wedstrijdje ivm tennis, Najat slaat geen wedstrijd over en kan gezien worden als Chahines trouwste supporter!

Het is een ontspannen ritje, alhoewel…de brandstofmeter geeft aan dat er nog 40 km gereden kan worden terwijl Papendal nog 36 km ver is..voor Bob echter geen reden om een dure pomp langs de snelweg te bezoeken..dit tot verbazing van Najat en Chahine..

Chahine zit er overigens relaxed bij, dit ondanks het feit dat hij op de training van vrijdag te horen heeft gekregen dat hij wissel zit, de allereerste keer dit seizoen. Tot nu toe heeft hij zelfs nog geen minuut gemist. Deze wedstrijd tegen koploper Ajax doen er twee jongens uit de 015 mee waarvan er dus één op zijn positie (linksback) speelt. Over het waarom er twee oudere jongens meedoen is echter niet veel duidelijkheid. Chahine heeft trouwens sinds een week of drie de goede flow weer te pakken, de weken daarvoor ging het moeizaam. Hij speelt dus zoals gezegd linksback en zijn aandachtspunten op dit moment zijn duelkracht en overlap, dat laatste betekent het eroverheen komen en dan vooral het herkennen van het juiste moment om als back mee ten aanval te trekken. Zijn sterke punten op dit moment zijn zijn traptechniek, passing en vrije trappen. Ook vindt zijn trainer (Patrick Ax) dat hij steeds mannelijker wordt in de duels.
Het beoordelen gaat nog steeds via drie meetmomenten door het seizoen heen, waarvan het tweede moment net is geweest. Dat moment bestond dit jaar uit het houden van een presentatie over zichzelf. Chahine vond dit lastig maar dacht dat het wel goed was gegaan. Dat lang niet iedereen een ontwikkeling doormaakt die men bij Vitesse goed genoeg acht blijkt wel uit het feit dat er van de groep waar Chahine in de 011 mee is gestart er nog maar zes overgebleven zijn.

De wedstrijd van vandaag tegen Ajax is er één die altijd extra leeft, zeker ook bij Chahine die Ajax nog als zijn favoriete club ziet. Wissel staan tegen Ajax is dan ook iets waar hij echt de pest over in heeft, en hij is dan ook vastberaden om bij een eventuele invalbeurt zichzelf goed te laten zien! Nog steeds even fanatiek en gretig is die kleine. Alhoewel klein…Chahine is aardig de lucht in geschoten, al behoort hij nog steeds tot de kleinsten van zijn team.

De wedstrijd tegen Ajax begint goed voor Vitesse dat op 1-0 komt door een fout van de Ajax keeper. Daarna combineert Ajax er lustig op los, iets waar Vitesse moeite mee heeft. De ruststand is dan ook 1-4. Na rust hanteert Vitesse de lange bal, en als de Vitessenaren ook nog de tweede bal gaan winnen komen er kansen voor de thuisploeg. Het wordt 2-4 en dan mag Chahine nog 25 minuten zijn kunsten laten zien. Hij valt goed in en is zo gretig dat hij een gele kaart pakt, zijn eerste! dit seizoen…een speciale dag dus vandaag, voor het eerst wissel, voor het eerst een gele kaart;-) Ajax maakt het zich onnodig moeilijk en Vitesse komt terug tot 4-4 wat ook de einduitslag is.

Terug in de auto (na net op tijd getankt te hebben) komen we op het leven naast het voetbal. Chahine gaat niet vaak kijken bij Vitesse op zondag, liever voetbalt hij met zijn vriendjes bij Hooglanderveen, onder andere samen met Jael en Delano (Hoogland 015) Op school doet hij het redelijk, al mist hij samen met een paar andere jongens die bij Vitesse spelen nogal eens een lesje Duits. Dat vak is dan ook wel een probleem aan het worden, maar daar wordt een oplossing voor bedacht zegt hij met een grote grijns. Het is toch wel aardig druk voor Chahine, trainen op iedere dag van de week behalve woensdag, iedere ochtend wordt hij om 07:15 opgehaald door een busje van Vitesse en naar zijn school in Arnhem (’t Venster) gebracht waar de lessen om 08:00 uur beginnen. Dan om 14:30 gaat hij naar Papendal, een ritje van 15 minuten en traint dan van 15:30 tot 17:00 en is om 18:00 weer thuis.
Chahine, ik vond het leuk om je weer eens te zien voetballen! Bob en Najat het was een gezellige middag met wederom een mooie kijk in de voetbalopleiding van Vitesse! Enorm interessant! Chahine mocht je om wat voor reden dan ook niet verder kunnen bij Vitesse (gaan we niet van uit!) je bent en blijft altijd welkom bij vv Hoogland!

Leo Muis