Connect with us

Overig

Een nieuwe lichting sterren op de nieuwste voetbalschoenen van Adidas

Oefenwedstrijden

Adidas gaat niet voor inferieure kwaliteit. Zeker niet als het op voetbalschoenen aankomt. In het brein van het Duitse merk bevinden zich ontwerpers en fabrikanten die een rol willen spelen in het succes van het voetbal. Zij willen telkens nieuwe schoenen produceren, die elke keer nog verder ontwikkeld zijn, voor de nieuwste lichting topspelers. Door heel Europa.

In de collectie voor seizoen 2018/2019 stelt Adidas drie nieuwe toonaangevende voetbalschoenen voor: de Adidas X, de Adidas Predator en de Adidas Nemeziz. Dat de schoenen bieden wat de sterren verlangen, bewijst de nieuwe generatie op het veld. Zij vinden zichzelf wekelijks weer uit op de beste voetbalschoenen ter wereld.
Dichtbij huis kennen we de namen inmiddels: Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Kasper Dolberg. Zij vormen een belangrijk onderdeel van het nieuwe hart van Ajax. Een hart van voetbal. De Ligt is thuis de Adidas X. Een schoen die de voordelen van voorgaande modellen combineert in een effectieve touch en snelheid. Gemiddeld genomen is De Ligt sneller op de voeten dan andere verdedigers. Van de Beek is als een roofdier op de welbekende Predator. De schoen is een nieuwkomer en verloren zoon tegelijk: met een groter schietvlak en een hoge, sokachtige enkelrand voor Van de Beek om levensgevaarlijk voor het vijandige doel te zijn.

Ook Kasper Dolberg zweert bij Adidas. De stoïcijnse Deen is weer terug aan het front bij de Amsterdammers en wil weer laten zien waar zijn kracht ligt. Snel aannemen en doorspelen en, voordat de verdediger er erg in heeft, doeltreffend uithalen. “Skeletal Weave” op het bovenwerk van het model is een ultradun geweven raster dat bestaat uit speciale garen. Het laagje om de juiste sturing aan de bal te geven. Met de perfecte snelheid.

Daar kan Gabriel Jesus over meepraten. Zijn voeten smelten samen met de schoenen in zijn liefde voor de bal. Adidas X laat hem hoog op de voeten staan, altijd in staat om de anticiperen op een bal tussen de defensie en de keeper. Gewoonweg paraat om dodelijk doel te treffen op deze ultralichte schoen. Zijn teamgenoot bij Manchester City, Bernardo Silva werkt ook samen met de Duitse sportfabrikant. Adidas Nemeziz als gegoten om zijn voeten.

De Nemeziz laat de Portugees spreken met zijn lichaam. Het model geeft de stabiliteit op het moment dat hij een beslissende pass moet geven. Met een hogere enkelrand biedt de schoen stevige ondersteuning voor de enkel en de voet. Zonder in te leveren op de flexibiliteit voor zijn loopacties. Kijk maar eens naar de onnavolgbare acties van Steven Bergwijn. In Eindhoven en omgeving was hij al lang gevreesd. In toenemende mate verschijnt zijn naam in de boekjes bij de Europese top. Zijn partner? Evengoed de Adidas Nemeziz.

Hij weet als niemand anders het flexibele bovenwerk van mesh om te zetten in gevaarlijke daden. Met de zachte en responsieve touch van de schoen werkt hij bovendien aan zijn scorende vermogen. PSV is met de tanden gewapend zodra Bergwijn op zijn Adidas Nemeziz het veld betreedt. Binnendoor of buitenom, met links of met rechts. Zijn schoenen bieden hem de explosieve bewegingen op de stevige ondergronden.

Adidas geeft zijn visitekaartje weer eens af.

Laatste Nieuws

Meer van Overig