Connect with us

Overig

Belgische toestanden bij ASC Nieuwland?

23 oktober 2018 | Webmaster | Categorie: Club van 50Note vooraf is dat dit stukje tekst geheel is gecomponeerd zonder enige nuance. Er is dus geen hoor en wederhoor toepast. En dat maakt het wel zo leuk. Het is natuurlijk niemand ontgaan dat in België de nodige bestuursleden, scheidsrechters en andere aanverwanten van hun bed…

Belgische toestanden bij ASC Nieuwland?

| | Categorie: Club van 50

Note vooraf is dat dit stukje tekst geheel is gecomponeerd zonder enige nuance.

Er is dus geen hoor en wederhoor toepast. En dat maakt het wel zo leuk. Het is natuurlijk niemand ontgaan dat in België de nodige bestuursleden, scheidsrechters en andere aanverwanten van hun bed zijn gelicht. Nee dat gebeurt in ons landje niet, zou je zeggen. Maar waar onze zuiderburen naar het lijkt het motto “ons kent ons” of “vestzak broekzak” nog wel eens laten prefereren boven het begrip “naar eer en geweten”, houden wij bij Nieuwland wekelijks een loterij ten behoeve van extra inkomsten voor leuke dingen voor de selectie.

Op zich is daar natuurlijk niets mis mee. Maar als lootjes met rust en eindstand tegen een hoofdprijs ruimschoots worden uitgevent door een overigens heel vriendelijke en enthousiaste gekleurde medelander en na afloop van de wedstrijd bekend wordt dat de nieuwe voorzitter van Nieuwland de hoofdprijs blijkt te hebben gewonnen trek je toch je wenkbrauwen op. Nu heb ik er niets op tegen als onze nieuwe voorzitter een prijs ontvangt, want hij heeft deze meestal ondankbare functie toch maar willen aanvaarden, maar dan niet via zoiets dubieus als een loterij.

Terug nu naar de herkomst van mijn ontstane onbehagelijke gevoel. Heb je zelf lootjes gekocht met als ruststand 2-0 en eindstand 3-2 maken we [Nieuwland] omdat de scheidsrechter langer laat door spelen in de 48e minuut 3-0 en bovenop keurt diezelfde scheids na de rust de 3-2 van Hoevelaken af. Verder floot de leidsman overigens een uitstekende wedstrijd. Niettemin, daar zit je dan met je op het oog goede investering.

Gelukkig betaal ik zonder enige moeite voor een paar flutloten als het eerste maar wint. Maar het kriebelende onderbuikgevoel over de winnaar van de loterij blijft. Het zou me niet verbazen als justitie en de KNVB besluiten tot nader onderzoek over te gaan. Maar mocht ik worden gehoord dan weet ik van niets en verwijs zonder enig schaamte door naar een voormalig voetbalmakelaar van Nieuwland, toen nog SOVA’54, te weten Willem Schoonderbeek. Al met al was de pret er na afloop niet minder om, na een geweldige goede eerste helft van ons vlaggenschip en een tweede die niet om aan te gluren was omdat ze dachten het op de automatische piloot ook wel te kunnen. De punten zijn weer binnen maar het is nog wat te vroeg voor zelfoverschatting.

Overigens is er vorige week maandag ook wat met geld geschoven en wel tijdens de ledenvergadering van de Club van 50. Totaalbedrag 3000,= euro. Besloten is een nieuw kassasysteem te sponseren en een financiële bijdrage te leveren aan een nieuw bedacht elektronisch slotenplan.

Over beide zaken valt nog wel iets op te merken. Zoals waar moet ik heen met mijn zwarte geld als de penningmeester zijn zin krijgt en via het door de Club van 50 gefinancierd nieuw kassasysteem alleen nog pintransacties wil toestaan in de kantine. Ik zie het al voor me op zaterdag vroeg in de morgen als de hele kleintjes spelen en na afloop een lolly willen (wil je even pinnen?). Gelukkig is toegezegd hiervoor een oplossing te bedenken.

Dan het elektronisch slotensysteem. Dat er bij Nieuwland is nagedacht over aan alternatief voor de gewone “huissleutel” zeg maar loper van ons complex (want naar het schijnt heeft inmiddels heel Nieuwland er een in het bezit) is niet meer dan logisch. En aangezien er hele enthousiaste verhalen waren ontvangen over de toepassing van elektronische sloten is daarop ingezet. Naar ik begrijp werkt dat via je mobiele lulijzer met daar op een te installeren App. Als je die krijgt toegewezen ben je lid van de sleutelclub en krijg je via een code toegang tot het juiste slot, mits je het juiste merk telefoon hebt. Nu heeft er onlangs een demonstratie plaatsgevonden van het eventuele nieuwe systeem. En dat er bij het testen nog enige kinderziektes naar voren kwamen kan, maar dat bij de eerste test alle sloten van de zwaar bewaakte Penitentiaire inricht te Vught spontaal open gingen en alle voordeuren van de aanwezigen voor een week op slot lijkt me niet de bedoeling. Maar wellicht overdrijf ik en is het maar een detail.

Zo zien jullie dat door de Club van 50 gegenereerde gelden goed terecht komen. Nieuwe leden zijn uiteraard nog steeds welkom. Als laatste wil ik vermelden dat onderhoud van de kantine van Nieuwland hard nodig is waar het betreft de vloer en het buitenschilderwerk van de balken. Offertes zullen door het bestuur worden aangevraagd. Waarna zal worden beoordeeld welke bijdrage daaraan door de Club van 50 kan worden geleverd.

Gerrit R.

Meer van Overig