Wethouder Bertien Houwing heeft zaterdagmiddag de aftrap verricht op het nieuwe kunstgrasveld van ASC Nieuwland. Het is een van de eerste velden in Nederland zonder rubberen korrels of zand.

Het veld was de afgelopen weken aangelegd door leverancier Edel Grass en bouwer Antea Group Sport. Het non-infillveld van 40 bij 50 meter is vooral geschikt voor jeugdspelers. De opening vond plaats na het drukbezochte Jumbo Den Blanken Pupillentoernooi.

Bij het nieuwe veld is in samenwerking met Buurtinitiatief Nieuwland, gemeente Amersfoort, indebuurt033 en de Buurtsportcoach van gemeente Amersfoort een Calisthenics-toestel geplaatst. Langs het nieuwe veld en de twee bestaande kunstgrasvelden heeft ASC Nieuwland door Sportstroom bovendien LED-verlichting laten plaatsen.

Tijdens de opening lanceerde ASC Nieuwland ook het nieuwe sponsorprogramma Hart voor Nieuwland. De club wil een deel van het sponsorgeld aanwenden voor maatschappelijke projecten in de wijk. Tevens ondertekende de club een samenwerkingsconvenant met de Tennisvereniging Nieuwland.

Foto: KiekNu/Gerrit Vink