Connect with us

Nieuwland

ASC Nieuwland langs laagvlieger Rood Wit

de-voetbalschool-gaat-van-start

Na de goede wedstrijd van vorige week vandaag een lastige uitwedstrijd tegen laagvlieger Rood Wit. Vooraf een leuke ontvangst maar tijdens de wedstrijd komt de ware aard naar boven en is nogal teleurstellend. Heb uw naasten lief, maar blijkbaar niet op zaterdag.

We begonnen goed, direct druk zetten en voetballend naar de ruimte zoeken. In de 9e minuut een corner, wordt afgeslagen en Lars Timmer knalt hard op de keeper, die heeft geen controle en Kenny is attent in de rebound. Snelle 0-1 staat op de scorebord. Even later komt Dennis goed door, schiet hard voor en scrimmage voor het doel van de thuisploeg, bal gaat net naast.

Rood Wit moet het hebben van mouwen opstropen en veel strijd in de duels. Voetballend zijn we veel beter maar vergeten te voetballen en we spelen slordig met veel balverlies en in een veel te laag tempo. In de 25e minuut krijgt Tarkan een schietkans maar de lange keeper tikt corner.

De lompe spits met nr 20 is veel en veel te laat en schopt na ruim half uur Mathijs van achteren neer. Geen enkele intentie de bal te spelen. Komt goed weg met geel. Lars Timmer reageert niet handig en krijgt ook geel. Door eigen fouten en dom balverlies komt Rood Wit er sporadisch door maar worden niet gevaarlijk. Vlak voor rust weer een goede actie van Dennis over rechts, pass op David maar net buitenspel. Ruststand slechts 0-1.

We wisten dat als we de tweede maken dat het over zou zijn maar 0-1 blijft altijd een listige stand. Het begin is weer voor ons. Brian zet goed door, schiet met rechts op de kruising. Thuisploeg mazzelt. Rood Wit knokt door en wij spelen onze slechtste wedstrijd van dit seizoen. Door fouten van onszelf krijgt Rood Wit 2 kansen maar beide keren wordt er wild naast geschoten.

In de 67e minuut grootste kans van de wedstrijd. Keeper van Rood Wit grijpt mis en Tarkan staat vrij voor doel maar geen controle, 100% kans. Paar minuten later weer een wilde schop en logische gele kaart voor speler van de thuisploeg. Punt 16 meter en ideale gelegenheid voor Brian. Schiet snoeihard op doel maar keeper red knap en alweer een corner.

Even later een snelle aanval over rechts op tempo, David schiet de verlossende 0-2 binnen en zoals verwacht is de wedstrijd gespeeld. Langs de lijn en op de bank van Rood Wit neemt de frustratie toe, roze bril op en geen zelfkennis. Er volgen nog enkele vervelende schoppen op Nieuwland enkels maar verdiende overwinning op matige tegenstander.

Onderweg naar de kleedkamer blijkt Otterlo gescoord te hebben in hun uitwedstrijd tegen mede koploper Batavia. Die 0-1 houden ze vast en we lopen dus 3 punten en 3 doelpunten uit op Batavia. Volgende week weer een finale, tegen SDS’55 thuis. Dan hebben we qua voetbal wat recht te zetten want we waren echt ondermaats vandaag.

Kom onze mannen weer aanmoedigen, u bent van harte welkom bij de gezelligste voetbalclub van Amersfoort aan de laan van Duurzaamheid.

Bron: Nieuwland

Laatste Nieuws

Meer van Nieuwland