VVZA zou zondag de competitie hervatten tegen AS’80. Helaas gaat deze wedstrijd niet door, omdat AS’80 niet over een volledig team kan beschikken. Op de site van de club uit Almere wordt dat besluit toegelicht.

Op 19 januari hebben wij Ryan Smart, hoofdtrainer van de zondagselectie, geïnformeerd niet langer gebruik te willen maken van zijn diensten vanuit Footballmovement. Met name de positie op de ranglijst, het gebrek aan beleving bij de groep en het gebrek aan betrokkenheid bij de rest van de club door de groep en staf, zijn de belangrijkste redenen.

Het gebrek aan beleving bij de groep en het gebrek aan betrokkenheid bij de rest van de club door de groep en staf, spelen al langer. Vandaar dat wij als bestuur ons niet genoodzaakt voelden om met de spelersraad in overleg te gaan over de verdere voortgang van de zondag selectie. De verwachtingen zijn duidelijk kenbaar gemaakt aan het begin van het seizoen en hier is gedurende het seizoen niet op geanticipeerd door de groep en of staf. Dat ruim het merendeel nu zijn lidmaatschap heeft opgezegd, is een eigen keuze. Geen team is belangrijker dan de club, ook de selectie niet.

Wij hebben een nieuwe staf geformeerd, echter nog geen definitieve functieplaatsen benoemd. Ook zijn er gesprekken met veel spelers van buitenaf, die bereid zijn vol te gaan voor AS’80. Binnen afzienbare tijd zullen alle plekken gevuld worden en zullen de namen bekend gemaakt worden.

Bron: AS’80