Ruim 20 verenigingen bij Voetvolley toernooi Amersfoort Beach!
Tijdens het zomerse evenement Amersfoort Beach, dat van maandag 11 t/m zaterdag 16 juni plaatsvindt op het evenementen terrein aan de Hamseweg, wordt op donderdag 14 juni voor de 5e maal het Voetvolley toernooi voor verenigingen georganiseerd. Met ruim 20 deelnemende verenigingen uit Amersfoort en de omliggende regio, is het toernooi inmiddels uitgegroeid tot een ware publiekstrekker.

‘Ieder jaar zien wij het aantal verenigingen dat zich aanmeldt om mee te strijden om de prestigieuze titel Voetvolley Kampioen van Amersfoort groeien’ aldus Dirkjan Beeftink, een van de initiatiefnemers van dit unieke toernooi binnen het evenement Amersfoort Beach. ‘Waar wij 5 jaar geleden startten met het AVK On The Beach en 9 deelnemende verenigingen hadden, is dat aantal inmiddels ruimschoots verdubbeld’. Volgens Beeftink zit hem dit voornamelijk in het feit dat spelers van verschillende verenigingen elkaar onderling uitdagen om deel te nemen, maar zeker ook doordat het niveau de laatste jaren flink gestegen is. ‘Vorig jaar waren met name de halve finales en de finale een lust om naar te kijken met lange rally’s, technische hoogstandjes en veel publiek. Dit zorgt natuurlijk voor een enorme boost. Daarnaast gaat de uiteindelijke winnaar (vorig jaar was dat Hoogland) naar huis met een mooi prijzenpakket, waaronder een compleet nieuw tenue aangeboden door Intersport van Dam. Blijkbaar genoeg redenen om ook de clubs uit de regio naar ons terrein te trekken’. Zonder moeite noemt Beeftink de verenigingen op die zich voor de editie van 2018 hebben ingeschreven en dat vooruitzicht belooft veel goeds: Hoogland, Quick, VVZA, Hooglanderveen, Amsvorde, Vop, CJVV, Nieuwland en HVC zijn de Amersfoortse verenigingen die mee zullen strijden om de titel.

Met de aanwezigheid van 9 van de 13 clubs die Amersfoort rijk is, dus geen slechte score. Daarnaast zullen ook Spakenburg, NSC, Sparta Nijkerk, SDCP, DOVO, VVOG, Zuidvogels, Roda Zaterdag, Roda Zondag, TOV en Nunspeet aanwezig zijn. Bijna allemaal verenigingen die in de 2e klasse of hoger uitkomen en, zoals het een hoogwaardig toernooi behoort, niet voor elkaar onder willen doen. ‘Er is zeker sprake van een gezonde dosis strijd en concurrentie, wat ertoe bijdraagt dat het niveau van dit toernooi de afgelopen jaar flink gestegen is. Maar gelukkig zien we naast deze strijd ieder jaar een enorm gezellige sfeer ontstaan die past bij de zomerse uitstraling van Amersfoort Beach. Het toernooi is voor velen het toetje van een lang voetbalseizoen, dat vieren we op een ontspannen manier met elkaar. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit om te komen kijken, de drankjes staan alvast koud’ besluit Beeftink zijn verhaal met een grote glimlach.

Het voetvolley toernooi voor verenigingen vindt plaats op donderdag 14 juni, tijdens het evenement Amersfoort Beach. De wedstrijden worden gespeeld tussen 18.00 en 21.30. De locatie is het evenemententerrein(ballonnen/kermis veld) aan de Hamseweg in Hoogland, toegang is gratis. Voor meer informatie: www.amersfoortbeach.nl