FC Jeugd verloor met 0-1 op eigen veld van koploper AFC Quick 1890.

,,Toch heb ik een goed gevoel aan deze wedstrijd overgehouden. Er is naar vermogen gespeeld. Daarnaast heeft de ploeg zich alleen met voetballen bezig gehouden. Misschien is dat naast onze nederlaag wel de grootste winst”, opende FC Jeugdtrainer André Hagen.

De trainer die sterkhouders als Gökhan Yilmaz, Ümit Senyer en Achraf Benahmed miste had wel goaltjesdief Mustafa Tirgil weer terug.

In de eerste helft kreeg FC Jeugd twee goede kansen (Mustafa Tirgil), maar het was allemaal ‘net niet’.

,,Of de keeper zat er goed bij. De gasten kregen niet of nauwelijks een mogelijkheid. De 0-0 ruststand gaf mij het gevoeld dat wij op de goede weg waren.”

Ook in de tweede helft was de gastheer tegen koploper AFC Quick 1890 zeker niet de mindere.

,,Maar na een uur spelen een verrassend genomen corner. De strakke voorzet werd door iedereen gemist. Zij kwamen alsnog op 0-1. Reden om in te zakken en ons het spel te gunnen”, keek Hagen terug.

In de slotfase had Imad Azaoum bijna de gelijkmaker op de schoen.

,,Die kans kreeg Mustafa Tirgil in blessuretijd ook nog. Verliezen is nooit leuk. Maar als we zo blijven spelen komen de punten wel degelijk”, besluit FC Jeugd trainer Hagen.

FC Jeugd neemt in de derde klasse de achtste plaats in. De Edenaren tellen twee punten meer dat de op een degradatieplaats staande ploegen Sporting’70 en Roda’46.

Komende zondag wordt een bezoek gebracht aan ASC Waterswijk dat met tien punten gelijke tred houd met FC Jeugd.

Bron: edestad.nl